20. June 2020 By admin Off

Bitcoin-update: 3 cruciale factoren die wijzen op een afname van BTCUSD

De Bitcoin-markt was het grootste deel van de week besluiteloos. Het toont nu echter tekenen van beweging, maar niet in de gewenste richting van de investeerders.

De beren hebben de BTCUSD-markt sinds het begin van het jaar in hun greep gehouden. Verwoestende dalingen begroetten af en toe upswings.

Drie cruciale technische indicatoren wijzen op een daling van de BTCUSD

De technische indicatoren worden nu voor Bitcoin Trader op korte termijn extreem Bearish. Hoewel het slecht is voor de beleggers, zouden de korte termijn handelaren deze kans kunnen grijpen en wat winst kunnen maken.

Gepubliceerd op: TradingView.com, lees hier de opstartverhalen.

Voor de korte termijn zullen we het vier uur durende BTCUSD tijdsbestek als referentie gebruiken.

  • Eerst kunnen we de trendlijnen zien in de BTCUSD grafiek. Ze verbinden de pieken en dalen. We kunnen de recente uitsplitsing van Bitcoin zien onder de onderste trendlijn. De trendlijn was al enige tijd op zijn plaats. Het breken ervan onder de trendlijn gaf een sterke Bearish bevestiging.
  • De tweede technische indicator is het Death Cross patroon. In een van mijn vorige artikelen over Bitcoin heb ik geanticipeerd op de formatie. De 50-periode Simple Moving Average kruiste onder de 200-periode SMA. Het is weer een ander Bearish patroon.
  • BTCUSD handelt momenteel onder verschillende cruciale ondersteuningsniveaus. Deze lange tijd ondersteuningsniveaus zullen nu fungeren als weerstanden. $9.350 zal een nieuwe weerstand zijn voor Bitcoin. Bovendien handelt BTCUSD onder de onderste band van de Bollinger Bands. Zelfs als het vanaf hier stijgt, zal het 20-periode Exponentieel bewegend gemiddelde als een dynamisch weerstandsniveau fungeren.

Niveaus om op te letten voor Bitcoin

De weerstand van 9.345 dollar zal iets zijn om op te letten. Zelfs als Bitcoin erin slaagt om dat weerstandsniveau te doorbreken, zal $9.500 zowel een fysieke als een psychologische weerstand zijn.

De daling zou kunnen doorgaan tot $9.100, wat waarschijnlijk de bodem van de dip zal zijn.