5. July 2020 By admin Off

Över 2500 österrikiska köpmän kan nu acceptera Cryptocurrency-betalningar

Mer än 2500 köpmän i Österrike kan acceptera tre typer av kryptokurser via betalningsprocessorn Salamantex. Företaget förklarade att systemet testades med ett antal utvalda A1 5Gi-nätverksbutiker.

Sedan utbrottet av Covid-19 har kontaktlösa betalningar varit mer trender än de någonsin var tidigare

Det finns ett antal traditionella tjänster som tar bort kontanter från ekvationen, men cryptocururrency ger också samma ändar förutom att medlen är decentraliserade.

Denna vecka meddelade den österrikiska betalningsprocessorn Salamantex att 2500 handlare i landet kommer att kunna stödja tre olika kryptotillgångar via systemet. De tre stödda tillgångarna inkluderar ethereum ( ETH ) dash ( DASH ) och bitcoin ( BTC ).

”Ägare av [cryptocurrencies som] bitcoin och streck kan vara glada. Från denna sommar kan de spendera sina mynt på mer än 2500 köpmän som använder [ Betalningstjänsten ] A1 – förutsatt att köpmannen har aktiverat funktionen, ”skrev Salamantex.

Salamantex-teamet nämnde också hur österrikare verkligen gillar kontanter, men Covid-19 har ändrat den trenden mycket. Innan koronavirusutbrottet var österrikare extremt stolta över kontanter och detta återspeglades i en stor opinionsundersökning under parlamentsvalet i slutet av september 2019. En ung österrikisk kvinna som intervjuades under undersökningen sa att hon gillade kontanter eftersom “du lämnar inte ett spår. ”

“Även om Österrike traditionellt är ett land med en hög affinitet för kontanter, har de senaste månaderna lett till en tankeväxling efter att människor uppmanades av regeringen och detaljhandlare att i första hand byta till kontantlösa betalningstransaktioner så långt som möjligt”, meddelade Salamantex detaljerad. Företaget lade till:

Med integrationen av Salamantex-tjänstprogramvaran i det kompletta A1-betalningspaketet kan österrikiska återförsäljare nu erbjuda ett annat betalningsalternativ och därmed acceptera vanliga kryptokurser

Kryptotillgångar har sett ett bredare antagande under de senaste veckorna, eftersom nyheter.Bitcoin.com rapporterade nyligen om Australia Post som tillhandahåller bitcoin ( BTC ) -köp via Bitcoin.com.au. Vidare avslöjade Centrapay 2000 varuautomater av Coca-Cola-varumärken i Australien och Nya Zeeland som nu stöder BTC- betalningar.

Salamantex COO, Markus Pejacsevich försöker inleda samma typ av kryptobetalning i Österrike.

“Vårt mål är att göra betala med digitala valutor vid kassan så enkelt och naturligt som vi har varit vana vid med kreditkort i årtionden,” sa Pejacsevich. “Godkännandet av cryptocurrencies öppnar nya välmående kundgrupper och gör det möjligt för handlare att positionera sig som pionjärer i sin bransch.”