29. October 2020 By admin Off

Raoul Pal Reckons Bitcoin die 1 miljoen dollar slaat tegen 2025 is ‘ongeveer goed’. Hier is waarom

De bitcoin prijs wordt geconfronteerd met aanzienlijke tegenwind op de korte termijn nadat de besprekingen van de stimulanshulp in Washington in een impasse zijn geraakt. De hoogste cryptocurrency probeert ook het nieuws over de OKEx crypto-uitwisseling plotseling af te weren door terugtrekkingen te pauzeren.

Het negatieve sentiment heeft geleid tot bitcoin die er herhaaldelijk niet in slaagt om zijn hoofd boven het $11.500 niveau te houden. Terwijl de kortetermijnvooruitzichten somber lijken, blijven crypto-aanhangers onverschrokken. In een interview van een paar dagen geleden heeft de oprichter en CEO van Real Vision, Raoul Pal, zijn bullish case uiteengezet. Pal verkondigde dat de benchmark cryptocurrency die $1 miljoen raakt in slechts vijf jaar “ongeveer goed” is.

Waarom Raoul Pal belt voor $1 miljoen BTC in 2025…

Raoul Pal vertelde Stansberry Research dat de bitcoin in de komende vijf tot zes jaar de $1 miljoen zal overschrijden. Het argument is dat er een “enorme muur van geld” is die de komende jaren naar de bitcoin markt zal stromen.

Hij legde uit:

“We gaan door twee van deze halve cycli, en net van wat ik weet van alle instellingen, alle mensen die ik spreek, komt er een enorme muur van geld binnen. Het is een enorme muur van geld, alleen de pijpen zijn er nog niet om mensen toe te laten het te doen, en dat komt nog, maar het staat op ieders radarscherm en er werken veel slimme mensen aan”.

De huidige halveringcyclus van de bitcoin zal naar verwachting minstens vier jaar duren sinds mei van dit jaar. De halveringssnede is de helft van de hoeveelheid bitcoins die de mijnwerkers per dag kunnen produceren. Dit betekent dat het aanbod van Bitcoin Loophole wordt verminderd terwijl de vraag stijgt. Naast Raoul Pal zien ook andere marktwaarnemers de halvering als een katalysator voor het stimuleren van de bitcoineprijzen.

Wat betreft de muur van geld die de prijs van het vlaggenschip crypto tot 1 miljoen dollar zal opdrijven, hebben grootschalige instellingen zich de laatste maanden gediversifieerd in bitcoin. Stone Ridge, een $10 miljard aan asset management firma, volgde eerder deze week de voetstappen van MicroStrategy en Square toen het de aankoop van 10.000 BTC (destijds getaxeerd op $115 miljoen) aankondigde als onderdeel van hun treasury reserve strategie.

Pal gelooft dat bitcoin die stijgt tot zeven cijfers niet het gevolg zal zijn van het instorten van de wereld, maar omdat de cryptocurrency de adoptie zal zien van “echte grote poelen van kapitaal”.

Bitcoin zal “Massively Outperforming” Gold: Vriend

In het licht van de pandemie van het coronavirus wordt de wereldeconomie geconfronteerd met een groot aantal onzekerheden. Te midden van de roekeloze gelddruk en de torenhoge negatieve schulden die wereldwijd ontstaan, wenden beleggers zich steeds vaker tot veilige havens als bitcoin en goud om hun investeringen te beschermen.

Bitcoin heeft dit jaar een stellaire rally geregistreerd, met een prijsstijging van ongeveer 50% tot nu toe. Goud heeft ook vrij goed gepresteerd, met 25% winst in dezelfde periode.

Volgens Pal is bitcoin echter de veiligste inzet. De CEO van Real Vision investeert momenteel in goud, maar hij is van plan om het gele metaal in de nabije toekomst te dumpen voor BTC. Dit is eenvoudigweg omdat hij “100% zeker” is dat de bitcoin in de toekomst “massaal beter zal presteren” dan het goud. “Waarom zou ik in dat geval een goudtoewijzing hebben?” Vriend vroeg sarcastisch.